Onsdag 29 December

Vi tog oss iväg till Squamish idag! Vädret har varit riktigt härligt. När vi kom till Squamish kändes det som att vi kom till ett sommarland med endast några få grader, solen sken, gräset var grönt, fotbollsplaner var öppna. Ja, det kändes nästan som sommar. Och när vi väl kom tillbaka till Whistler kändes det som att vi kom till ett vinterland.
Vi har fyndat mycket idag! Allt från en pincett till blåbärsvåfflor, det var grymt mycket billigare i Squamish än här i Whistler så vi passade på att bunkra upp rejält. Tror att det kommer dröja ganska så länge innan vi behöver handla igen, men det känns skönt! Det märks att det är örntätt i Squamish, vi lyckades se en till vithövdad havsörn idag också.

Juste, igår körde jag bil. Så nu har man testat på det på kanadensisk mark. Det är lite annars här än i Sverige, men något som är tur är att båda länderna kör på samma sida, annars hade det nog kunnat gå lite hur som haver för min del, haha. Var dock inge långt jag körde, kanske bara 4 km eller något liknande. Men fick då pröva på trafikljusen och alla deras stoppskyltar, dom har överflödigt med stoppskyltar hära... Tror att dom har en stoppskylt i nästan varenda korsning, har inte sett en enda väjningspliktskylt.

Ont i ryggen har jag fått... Vet inte om det beror på våra sängar eller om det beror på detta städjobb, det är inte så speciellt sköna arbetsställningar man har. Hoppas iaf att det blir bättre snart, är inge trevligt att ha ont. Och det blev inte bättre av att konka runt på alla varor från Squamish, haha. Tror att Krisse ska få massera mig lite nu! Jag har ju faktiskt varit så snäll och gett han en massa julklappar ikväll :)


Den här lilla stigen måste man knalla på varje dag för att ta sig till bussen,
det är ganska fin utsikt över en del av skidbacken.




Här är vi redo och påväg till Squamish, hockeytrunken i högsta hugg!
(Den fylldes proppfull kan jag säga, bådas pjäxväskor behövdes till och med)


Såhär lång var kön till Exceleratorliften imorse..


Lite färddryck på bussen, A&W's rootbeer är faktiskt helt okej, smakar jenka!



Squamish Adventure Centre







Såklart så missade vi bussen i Squamish som skulle ta oss till Extra Foods,
då tyckte Krisse att vi skulle försöka hika(lifta). Såhär såg han ut, det gick dock inge vidare.
Visserligen försökte vi nog inte i mer än 1 minut :) haha







Dessa väskor lyckades vi fylla upp!




För er som inte vet hur stort det är här så får ni nu en bild på pistkartan!


Krisse knåpade ihop en video från en dag med lite glidande på nysnön!



Två nöjda efter dagens inhandlingar


Godnatt!

Tisdag 28 December

Puh.. Nu är jag trött! Har blivit mycket jobb nu på sistone och idag fick jag jobba två skift dessutom, lite jobbigt, men det klirrar fint i kassan sen. Imorgon är jag ledig och då ska vi göra ett nytt försök och åka till Squamish, förra onsdagen åkte ju Krisse på jobb. Så förhoppningsvis är vårat skafferi och våran kyl lite mer utfyllda imorgonkväll!

Julafton då, ja minsann, det var mig allt en annorlunda jul. Dagen startade med jobb, jobb!? På julafton... Då ska man inte jobba.. Men så blev det för min del iaf. Och såklart så strulade allt som kunde strula under dagen, bara för att man inte vill jobba. Dagen blev ändå inte allt för lång, slutade kring 15.30 men det kändes lite surt när man hade kunnat sluta en timme tidigare om allt hade gått rätt till. Nåväl, kvällen blev ändå trevlig. Terese och Benjamin kom hit och vi hade ett litet julbord. På menyn fanns bland annat gravad lax, hemgjorda köttbullar, laxrulle, sill, rödbetssallad och revbensspjäll. Vi hade tänkte göra risalamalta men dom har inte grötris här så till lite efterrätt blev det Annas pepparkakor och ädelosten St Agur. Så en del av dom svenska traditionerna fick man allt i sig iaf. Det var dock tråkigt att inte få vara med våra nära och kära, det är ju som ändå det trevligaste med julen. Men tur att det kommer fler av dom!
På juldagen var vi och åkte skidor, det var grymt härligt! Snön var lätt, vädret var däremot inte så jätteroligt, det var väldigt grått. På lördag är jag också ledig så då hoppas jag på skidåkning :) Hörde förresten på radion imorse på jobbet att dom förväntade sig 23 000 personer uppe i backen! Haha, fatta så mycket folk det är här.

Igår blev vi bjudna på middag av en grupp människor från Seattle. Vi blev bjuden för att Krisse var så godhjärtad och stannade och hjälpte en kille i skidbacken. Killen hade tappat sin skida någonstans så Krisse hjälpte honom att leta efter den. Killen blev så tacksam så han ville bjuda på middag! Det blev på en riktigt fin restaurang, dom lagade maten vid bordet och kockarna var hur skickliga som helst. Man hann nästan bara blinka så hade dom skurit upp allt. Efter maten gick vi ut på en bar och drack lite drinkar, hela kvällen var supertrevlig!


Nu är det dags för lite sömn så att man orkar kliva upp imorgon och inte missar bussen!
Ni får iaf lite bilder från dom senaste dagarna :)


Här förbereder vi lite julmat :)

          


Julafton!










Skidåkning på Juldagen






Såhär snöig blir man om man faller..


Utsikt från Blacomb Mountain


Lite uppfriskning efter en dags skidåkning :)


Bilder från Village






Bilder från gårdagen med människorna från Seattle, riktigt trevliga!




Haha, som vanligt blinkar Krisse.. Men den bjuder han på ;)


Whistler Mountain





Onsdag 22 December

Snön har rent utav vräkt ner idag! Krisse har fått jobba hela dagen nästan så det blev ingen resa till Squamish, på både gott och ont :) Själv har jag varit ledig idag, skönt! Jag passade på att ta igen lite tid framför datorn, pratade med några från hemlandet. Sen for jag till re-use-it och köpte två täcken! Just nu har vi bara filtar så det ska bli skönt med täcken. Sen införskaffade jag även ett head-set, alla klagar på min mikrofon när vi pratar på skype så hoppas det blir bättre nu.

Ikväll har vi handlat julmat! Vi köpte en lax för att grava den, men när vi kommer hem och öppnar den så märker vi att den redan är rökt.... och skivad, haha. Men det slutar med att vi gravar den ändå, så det ska bli spännande att se hur rökt gravad lax smakar! Imorgon ska vi rulla köttbullar, göra en laxrulle och koka knäck :) Kommer bli smaskigt. Vi tänkte göra inlagd sill och strömming också men sillen på affären såg så vidrig ut så vi fick avsmak, kommer dock sakna det på julbordet.... Speciellt mammas strömming!
Det kommer med säkerhet bli en annorlunda jul det här, inte alls enligt tradition, lite tråkigt. Men som en kär vän sa: "Traditioner är till för att brytas", kanske finns lite sanning i det, men bara lite.

Ikväll är nog första gången på flera år som jag har fått höra att jag ser yngre ut än vad jag är. Jag pratade med en tjej som också bor här i huset och vi kom in på ålder, hon var 30 år men hon såg ut som 22. När jag frågade henne hur gammal hon trodde att jag var så sa hon "Hum.... Sixteen?" Haha. Jag blev paff.

Nu ska två trötta Whistlerbor sova! Imorgon är det dags för jobb för min del, fick förresten min första check för två dagar sen, inte illa. Första gången i hela mitt liv som jag tar emot en check, har dessutom skrivit checkar för första gången i mitt liv. Till hyran.


Ha en bra dag alla ni där hemma i Sverige :)
Godnatt!

/16-åringen


Tisdag 21 December

Trött i kroppen är jag! Har skrubbat och skrubbat och skrubbat.. Jobbet tar på krafterna, fast det är ändå så simpelt. Jag är nöjd med jobbet, trevliga arbetskamrater och en supergullig chef. Imorgon är jag som sagt ledig och som sagt åker vi till Squamish för att som sagt handla, det blir skönt att bunkra upp med mat och det blir speciellt trevligt att få handla lite julmat. Ikväll blev det tonfisk och pasta till middag med en god sås, det är så skönt att äntligen få börja laga ordentlig mat och inte bara leva på nudlar och burkmat.

Fick syn på en kändis idag! Terry O'Quinn befinner sig här i Whistler, det är han som spelar John Locke i serien Lost. Så det var inte illa det.

Nu har vi just möblerat om lite på rummet, Krisse är en aning för lång för sängarna som vi har men nu blev det bättre. Ett minus med detta boende är att det är riktigt lyhört... Det är några grabbar som bor ovanför oss och någon av dom snarkar så hårt så att det hörs ner till oss, haha, det är lite smått störande när man ska sova.

Nåväl, nu ska jag se ett avsnitt av Ung&Bortskämd.

C U :)



Söndag 19 December

Mycket har hänt dom senaste dagarna, därav dåligt med uppdateringar. Men nu kommer det en!
Boendet som vi flyttade in i var inte bra, dom hade katter där och Krisse blev allergisk, plus att killen som bodde i rummet brevid oss rökte på så det luktade in till vårat rum, inte så trevligt. Dessutom gjorde han det i princip varje kväll. Så nu bor vi på ett annat ställe, i Alpine Meadows och det känns jättebra! Det är nästan som ett litet hotellrum, vi har egen toalett på rummet och en liten liten "walk-in-closet", hehe. Det är 6 stycken som bor i det här huset så vi delar kök, jag och Krisse fick en helt egen kyl och frys, vilket är perfekt. På onsdag ska vi åka till Squamish för att hämta ut våra SIN-card, då tänkte vi även passa på att storhandla eftersom det är mycket billigare där. Det blir att ta Krisse hockeytrunk och fylla den nu när vi har bra med ställe där vi kan förvara allt.

Jobbet går bara bra, det är så simpelt! Jag städar bara. Vi åker hem till olika hus och städar, även till olika lokaler. Snacka om vilka hus jag har varit in i! Det går knappt att föreställa sig hur fint det är, det är sjukt. Man blir lite avis, fattar inte hur folk kan ha så mycket pengar.
Inför den här veckan har jag iaf fått ett schema på 5 dagar. Jag är ledig på onsdag och lördag vilket betyder att jag kommer jobba på julafton... Tråkigt. Men dagarna brukar inte bli så långa. Det är ganska jobbigt att inte veta exakt när man slutar, man får veta vilken tid man börjar och sen slutar man när alla hus är städade så det kan variera ganska mycket. I torsdags blev det en kort dag, slutade 11.30 så då passade jag på att åka skidor :) Det är härligt när skidåkningen är en del av vardagen nu!

Men som sagt, nu känns allting bra! Vi har hunnit flytta fyra gånger på en månad så nu får det då vara nog! Haha. 
Ikväll har vi bara tagit det lugnt, känns som att det är första kvällen man har landat ordentligt. Sen lagade vi middag som blev riktigt lyckad, spagetti och köttfärssås. 

Ha det bra Sverige!
/Lisa


Krisse var ute och gled i skidbackarna i detta härliga väder! Tyvärr var
jag och jobbade... Men jag hinner nog ta del av ganska så många såna
dagar :)
Såhär såg vädret ut första gången uppe i backen, det var riktigt blött!
Och snön var grymt tung.. Men det var ändå härligt.
En del av Whistler Village, vy från skidbackens ände, eller början, eller vad
man vill kalla det.

Yr.. - Måndag 13 December

Ja yr blir man av allt blåsande... Tog just en paus. Igår köpte vi en luftmadrass på re-use-it så att vi skulle slippa sova på kläder dom här sista nätterna, men det visar sig att madrassen sviker... Så inatt har vi fått fylla på luft 2 ggr! Vi har ingen pump, så vi har fått använda oss av lungorna. Inte så trevligt att behöva kliva upp mitt i natten och blåsa upp den igen. Men imorgon flyttar vi så det blir inte ett långvarigt bråk med madrassen :) Vi skulle egentligen flytta den 1a Januari men det visar sig att han som hyr rummet just nu flyttade redan ikväll, perfekt timing!

Igår släppte vi lös skidorna för första gången på säsongen! Det var nice, dock så var det riktigt tung snö på grund av regnet... Men det var härligt att komma sig ut i backen. Man kan nog inte föreställa sig hur vackert det kommer vara en solig dag! Vilken utsikt man kommer ha.

Vi tog oss en liten promenad igår på en liten stig brevid en fors här i närheten, det var riktigt vackert.
Här ska ni få se lite bilder och dom är inte ens redigerade ett dugg! Ganska fränt.














Vackert va?

Nu är det bäst att jag återgår till madrassblåset så att vi får gå och lägga oss någon gång!

/Lisa

Goda Nyheter - Lördag 11 December

Just nu går allt i rätt färdriktning! Boende är fixat och jobb är fixat, allt på en dag! Det kom som en skänk från ovan. Känns så skönt att allting har löst sig :) Krisse fick ytterligare ett snöskottarjobb och själv ska jag jobba på en städfirma, jag börjar på onsdag. Kommer bli kring 4-5 dagar i veckan vilket är hur bra som helst, plus att timlönen är helt okej!

Idag har vi köpt våra skipass! En stor fördel för mig är att jag fick köpa ett youth skipass eftersom jag är 18 (någon fördel ska man väl ha), så det blev betydligt billigare än ett adult. Det blir nog att pröva på Whistler Blackcomb Mountain imorgon, snön vräker ner just nu så förhoppningsvis är det härlig puder då man vaknar.

Vi tog oss en liten promenad i snöfallet så ni får några bilder,








Ha en bra dag där hemma så ska jag ha en fortsatt trevlig kväll :)

/Lisa


Fredag 10 December

Lite fredagsmys har vi, har avnjutit en god middag, jämfört med nudlar och burkmat, lite godis och snart blir det pepparkaksdeg! Känns som att man har ätit mycket onyttigt här i Kanada, men vatusan, vi lever livet. Ingen dag känns som en vanlig vardag här, det känns som att det är lördag hela veckan!
I onsdags var jag och Terese på yoga, dom har gratis pass här några gånger i veckan och det är ju alldeles perfekt. Vi var dessutom och testade det som Terese och Benjamin har talat så gott om, "chicken wings". Det var supergott, och billigt, 35 cent per vinge. Mums!
Igår skulle vi på "Ladies Night" i en butik inne i Village, när vi kommer fram visar det sig att dom serverar alkohol där inne och såklart får ju inte jag komma in då... Kändes surt, dom hade en massa rabatt och gratisgrejer, men men.. Inte så jättelänge kvar innan jag fyller 19.
Vi gick på en bar sen och jag och Krisse beställde in en pizza, var nog bland dom godaste pizzorna jag ätit!

Idag har vi inte gjort speciellt mycket, vi var in och handlade lite mat och sen for vi på en butik som heter "Re-Use-It", typ som kupan. Imorgon ska vi kolla på ytterligare ett boende, vi fick aldrig det som vi var och kollade på tidigare i veckan. Synd.... Vi gillade verkligen stället! Men vi får hoppas att vi får det som vi ska kolla på imorgon.

Nu ska jag sprätta upp pepparkaksdegen och bjuda dom andra!



Äpplena är inget att rekommendera, alldeles för sliskiga!


Det snöade litegrann igår.




Inne i Creekside.













Kvällens middag :)




/Lisa


Blött

Det har regnat i princip hela dagen, burr! Kallt och blött har det varit.
Idag har vi varit och kollat på två olika boenden, ett kändes jättebra! Hoppas verkligen på att vi får det, vi får besked imorgon. Sen var Krisse på en jobfair på en nattklubb som heter Moe Joe's, den började kl 15 och folk började köa redan vid 12 tiden, det var grymt mycket folk! Han ringde dessutom på en jobbannons nu ikväll och han fick det! Han ska skotta snö några gånger i månaden.

Under eftermiddagen har det inte hänt speciellt mycket, vi har bara tagit det lugnt. Jag och Terese bakade en kladdkaka, första gången för mig med kanadensiska ingredienser, den blev faktiskt helt okej! Imorgon ska vi på banken och öppna ett kanadensiskt bankkonto, vi tänkte även pröva på något som ser riktigt smaskigt ut! "Chocolate apples", dom kan se ut ungefär såhär

                                                   



Ha en bra dag Sverige!
/Lisa

Läste en gång att...

Läste en gång att det enda Mats Sundin hade med sig när han drog över atlanten som fick han att känna sig svensk var svenska böcker, så därför ville inte jag vara sämre så la ut ett par hundra kronor på just böcker på svenska att ha med mig hit och ändå känna mig hemma på något vis. Läser aldrig annars men tänkte ändra på det. Började läsa idag, Scar Tissue av Anthony Kiedis, (sångaren i Red Hot Chilipeppers), verkar vara en rätt tung bok med mycket droger och festande.
   Hur som helst så är det påväg snö hit till Whistler och den skulle jag vilja ta del av i backen, det var ju därför man for hit, annars hade jag ju kunnat stanna hemma. Vem som helst vill ju ta del av allt som händer här vare sig man gillar skidåkning eller inte. Kommer bli riktigt skönt att få dra upp blixtlåset till skidbagen och ta ut skidorna och låta dom små liven andas frisk kanadensisk luft, som dessa var skapt till att göra.


Känns som att vi har något på gång här och att något bra kan hända de närmsta dagarna, något att glädjas över.

Men ett skipass är väl inget som drabbar en rik eller fattig så det är väl bara att punga ut så snart som möjligt och hoppas på det bästa!

Det blir en kul säsong det här i alla fall och man måste hålla hakan uppe.


Vi ses!



//KRISSE


Go'kväll och Go'morgon

Vi säger godmorgon till er där hemma och godkväll till oss här i Whistler :)
Dagen har bestått av jobbletande, jag och krisse begav oss in till staden och gick på biblioteket och skrev ut en massa Cvn, vi for inte hem förns vi lämnat alla Cvn vi hade. Så nu håller vi tummarna på att vi får något napp! Krisse ska dessutom på en jobfair imorgon på en nattklubb, jag kan tyvärr inte söka eftersom jag bara är 18 år.. Man måste vara 19 här i British Columbia för att få dricka alkohol och för att få vistas i lokaler där alkohol serveras.
I lördags var vi ute på en bar och hade det trevligt! Här ska man tydligen ge tip, vilket vi inte trodde var så himla viktigt så vi bestämde oss för att inte ge något, kändes som att vi behövde pengarna mer själv! Servitrisen blev iaf rätt sur på oss då hon märkte att vi inte gav henne något, vi fick en kommentar som löd "Oh, thanks a lot guys", och Krisse svarade utav bara farten "No problem", haha. I fortsättningen kommer vi nog att ge dricks!

Just nu sitter vi bara och myser med lite tända ljus, chips och lite dricka framför tvn :) Alla med varsin laptop! hehe 

Ha en bra dag!
/Lisa





Hittade en ny breezer här, "Strawberry Smoothie", ni kan ju gissa vad
grabbarna dricker och vad jag och Terese dricker!


Det första inlägget

Det allra första inlägget får nog gå åt till att berätta hur allting började och hur allting ligger till..

När vi landat i Vancouver så hoppade vi på en buss som skulle ta oss till våran slutdestination, Squamish. Vi checkade in på vandrarhemmet och gick och la oss nästan på direkten, vi hade en lång resa på benen. Nästa morgon gick vi ner till köket för att ta oss någonting att äta, dom hade en julfest dagen vi kom så det fanns en massa rester. När vi väl kommer ner till köket och kollar ut genom fönstrena får vi en chock, shit, det är ju berg överallt! Vart du än kollar, hur vackert som helst!
Vi gick ut för att köpa frukost och kolla oss runt i Squamish, det var en söndag och allting var verkligen dött.. haha. Någonting som vi också blev chockade över var hur trevliga alla är, folk går runt med ett leende på läpparna hela tiden och alla är väldigt öppna. Det känns som att folk inte har några fördomar här, det mesta känns ganska olikt Sverige ;) Vi gick runt och kollade in staden och kollade även in stället där vi skulle börja jobba, på A&W.
Nåväl, som alla kanske vet så var vårat huvudmål med denna resa att få åka skidor! Jobba och åka skidor. Det visar sig nu att Squamish ligger 6 mil från Whistler (där skidbacken är) och det tar ungefär 1h20min med buss. Alltså aningens för långt bort enligt oss.. Så det hela slutade med att vi sa upp oss från jobbet och begav oss till Whistler. 

Så just nu befinner vi oss i Whistler hos Terese och Benjamin, letar för fullt efter både jobb och boende.  

Här får ni iaf några bilder från Squamish :)




RSS 2.0