Söndag 27 Mars

Fyra månader har nu gått och nu börjar snön att smälta, åtminstone nere i Village. På berget är det fortfarande ett snödjup på 3.5 meter. Solen gömmer sig dock fortfarande, vi får bara se den en kort stund om dagarna men jag hoppas att det blir ändring på det snart. Temperaturen har iaf förändrats, det har blivit mycket varmare nu så nu när det blåser uppe på toppen fryser inte kinderna till is, vilket är otroligt skönt.
Våren börjar med andra ord sakta men säkert att komma, en speciell fågel har börjat komma hit nu. "Robin" kallas den och den kommer hit när det börjar bli vår, så där har vi ett tecken på att den snart kommer!

Idag tog vi ett break från skidåkningen och tog oss en rejält lång promenad, det var riktigt skönt. Vi köpte med oss lite blåbär och grädde hem som vi tänkte äta nu ikväll till en film, The Fighter, den sägs vara bra.
Imorgon spänner vi på skidorna igen :)






Go'kväll

Måndag 21 Mars

Man blir lite avundsjuk då man ser vad ni har haft och vad ni kommer att få för go'väder här framöver. Här i Whistler fortsätter det att snöa/regna och än har vi inte sett skymten av vårvädret. Men det kommer kanske snart, hoppas jag, vill ha lite sol! Fast samtidigt är det härligt att det snöar, man kan aldrig få nog av puder ;) En på mitt jobb sa att det skulle fortsätta att snöa ända till slutet av April, så vi får väl se. Vi har iaf haft riktigt tur och valt rätt säsong hära, det var längesen dom hade såhär mycket snö :)
Igår var det faktiskt rätt soligt ute, men det blåste hur mycket som helst... Det är den värsta blåsten vi någonsin varit med om, jag vet inte hur många kilometer i timmen det rörde sig om men ganska så många vill jag lova. Vi fick iaf bra skidåkning, vi gjorde en hike och hittade ett orört ställe där vi stannade och byggde ett hopp. För att ta oss tillbaka från det ställe var vi tvungen att hika igen, vi hikade så mycket så att jag fick blodsmak i munnen, haha! Det var hur tungt som helst... Lutningen, all snö och såklart vinden. Vi hade sidvind i princip hela vandringen och det var inte bekvämt, man var tvungen att hålla i sina grejer ordentligt. Jag tror seriöst att skidorna hade blåst iväg om man hade släppt taget om dom, stavarna hade helt klart gjort det. Men det var ett äventyr, när man väl är tillbaka på lugn mark är det alltid lika härligt :)

Nu är det snart slut på ledigheten för min del, imorgon är det dags för jobb igen! Den enda nackdelen med att vara ledig tre dagar i veckan är att man blir lite bekväm, haha, det känns alltid så tungt nu när jag ska tillbaka till jobbet. Men fyra dagar går fort, så snart får man åka skidor igen :)

Ikväll ska vi bara ta det lugnt, efter två dagars skidåkning är vi rätt trötta. Vi har börjat att se på solsidan så vi ska nog se ett eller två avsnitt av det, riktigt underhållande program måste jag säga ;)


Bilder från den blåsiga lördagen!






Dagens skidåkning :)




Här kommer en bild på middagen som Norman bjöd på tidigare, det var hur gott som helst! Pancit hette det visst det jag skulle försöka stava tidigare. Jag hjälpte honom att göra vårrullarna så nu är jag mästare på det!


Det var riktigt vackert väder en kväll, tyvärr hade jag inte kameran med mig så bilden är tagen med min mobil, därav den dåliga kvallan..






Njut av solen!


Måndag 14 Mars

Igår ringde chefen mig och nu är det klärt, från och med nu är jag ledig tre dagar i veckan. Känns riktigt skönt, nu får man lite mer tid till skidåkningen! Så morgon är det dags för jobb igen men det blir en skön vecka nu när man bara kommer jobba fyra dagar.
Det har blivit skidåkning tre dagar i streck nu och det börjar kännas i benen. Speciellt smalbenen, ont gör det så det är bra att jag har jobb imorgon så man får vila upp sig lite.

Ikväll blir vi bjuden på mat av Norman. Hans dotter som han har hemma i Filippinerna fyller år, det firar dom väldigt stort där. Dom lagar alltid en massa mat och bjuder många. Så ikväll ska han laga en speciell rätt som kallas "panzeth", har ingen aning om det stavas så men det uttalas iaf så, i den rätten är det bland annat nudlar i. Det har dom för att det symboliserar ett långt liv för dom. Vi har fått smaka det förut men det finns en massa olika sorters panzeth så det blir spännande att se vilken sort han bjuder på ikväll.



Jag och Emma



Igår såg vi en bra film, Takers, den är värd att se :)

Ha en bra dag!

Lördag 12 Mars

Skönt med lite ledighet! Dock lite typiskt att jag fick helgen ledig, det var smockat med folk i skidbacken idag, som alla helger. Men det var härlig skidåkning iaf. I helgen ska det snöa sammanlagt 60cm, det verkar aldrig ge sig! Vilket jag tycker är bra ;) Så idag fick vi smaka på lite puder. Sushi fick vi också smaka på, Krisse har blivit ett litet sushifan nu. Det var till och med han som föreslog det till middag. Vi gick på samma ställe som tidigare och köpte, det är grymt billigt där! Endast $2.95 för 8 rolls, vilket är drygt 20 svenska riksdaler. Så jämfört med i Sverige är sushi väldigt billigt här.

Ikväll har vi bara tagit det lugnt, ätit lite godis och kikat på bilder och videos från dagens åkning :) Blir nog att göra en rätt tidig kväll ikväll så att man får några timmars sömn och kanske kan bli lite utvilad.


I förrgår gjorde jag en riktigt smaskig middag. En gryta (om man nu kan kalla det det) med paprika, svamp, lök, vitlök och räkor. Sen stekta nudlar till det.
                              
                              

Detta är resultatet, blev riktigt gott må jag säga!




Senare på kvällen åkte vi in till Village och gick på en bar för att kika på Hockey, Canucks vann!






Lite bilder från dagens åkning:

Det är grymt mycket snö!






Ni ser ju själva hur långa köer det är på helgerna, inte så kul.






Mateusz och Krisse bygger sig ett hopp!






Starbucks har börjat med något nytt, Cake pops. Dom ser godare ut än vad dom smakar, men den var helt okej!



C U :)


Onsdag 9 Mars

Ja här verkar det då aldrig sluta snöa! Idag har det kommit minst 20cm, det har verkligen vräkt ned och inatt ska vi få ytterligare nästan 10cm. Det knarrade härligt under fötterna imorse när jag plumsade fram i snön, så härligt! Kommer sakna all snö när den börjar tina bort, det är så mysigt när det är vitt överallt. Under vintern här har vi haft mer än 10m nederbörd, en aning mer än i Sverige :)

Igårkväll hade vi lite vardagslyx. Först åt vi middag inne i Village, det blev sushi och det var grymt gott! Krisse har börjat tycka om det nu så det är perfekt för mig som älskar det :) Efter middagen gick vi på starbucks och tog oss varsin varm dryck. Vi avslutade kvällen med bio, på tisdagar har dom rabatterade priser så det kostar endast $8.5 att se en film, vilket motsvarar ungefär 55 kr så det är inte så farligt. Vi såg Just go with it med Adam Sandler och Jennifer Aniston bland annat. Den var helt okej, en simpel romantisk komedi men underhållande :)

Ont i ryggen har jag börjat få igen... Vet inte om det beror på sängarna som vi har eller om det är jobbet, det är nog lite både och. Vi har fina sängar från Ikea, men jag tror att dom är gjorda för barn, eller filippiner kanske. Vi är för långa för sängarna och Krisse är då alldeles för lång. Men jag ska börja göra lite ryggövningar så ska det nog bli bättre, sen ska jag nog försöka få mig lite massage också :)

Nu ska jag ta och börja med middagen innan Krisse kommer hem, han är nog rätt hungrig. Det blir långa dagar för honom när det snöar såhär. Själv brukar mina dagar inte bli längre än till kl 15.

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige!

California Rolls, dom satt där dom skulle!


Måndag 7 Mars

Oj vilka härliga dagar vi har fått! De två senaste dagarna har varit hur härliga som helst.
Igår begav jag, Krisse och Cecilia oss upp i skidbacken för att bygga lite hopp. När vi vaknar och kikar ut genom fönstret ser vi klarblå himmel och sol, vilket lockade oss rejält! När vi är i liften skiner solen fortfarande och det är hur härligt som helst. Men, när vi kommer fram till det stället där vi skulle bygga hopp snöar det och är grymt dålig sikt.. Fast det hindrade inte oss, Krisse byggde ett eget hopp medans jag och Cecilia byggde ett i våran klass. Det blev en hel del omgångar med hopp för oss alla och när dagen började närma sig mot sitt slut var vi alla riktigt trötta i benen efter att ha gått upp för den branta backen så många gånger. Där vi byggde våra hopp var det nästan ingen som åkte så när vi skulle åka hem fick vi riktigt härligt puder. Det bokstavligen sprutade upp snö i ansiktet, går inte att beskriva hur skönt det var!
Kvällen avslutade vi med middag på Opa och efterrätt på Orange Julius med Terese o Benjamin.

Det blev även skidåkning idag, och idag har faktiskt solen stekt större delen av dagen! Både jag och Krisse har lyckats bränna oss lite lätt i ansiktet, men det är härligt. Dagen idag har verkligen kännts som en perfekt vårdag hemma i Sverige. Vi begav oss till samma ställe som igår men idag blev det inte att hoppa i hoppen utan nu åkte vi puder och droppade från hängdrivor. Jag prövade Krisses skidor i pudersnön, han har feta rockerskidor medans jag i princip har pistskidor. Det var grymt stor skillnad, det kändes som att man flöt fram på snön och det var hur härligt som helst! Örnar har vi här i Whistler också, påväg hem från skidbacken såg vi en örn segla!
Gissa vad vi har ätit till middag idag? Nudlar. Och det smakade faktiskt bra! Det var ett tag sen man kände så sist, jag tror att vi råkade föräta oss av det i början av våran resa.
Just nu är vi båda trötta och slitna så ikväll blir det att ta det riktigt lugnt. Kanske slår på en film och skalar oss en mango :)

Imorgon är det dags för jobb för min del, ska städa Liquor Store kl 7. Det kan hända att Krisse också får jobb, enligt väderprognosen ska vi få snö i några dagar framöver nu! Det tackar vi inte nej till :)
Jag har pratat med min chef om att bara jobba fyra dagar i veckan så att jag får lite mer tid till skidåkningen. Två dagar i veckan till skidåkning är alldeles för lite när man ibland bara vill ta det lugnt en dag. Jag hoppas att det går att lösa, det borde inte vara några problem iaf :)


Här är lite bilder från söndagens aktiviteter:

Krisses skida lyckades spännas av precis då han hoppade



Det verkar som att jag för en stund trodde att jag kunde flyga?






Jag och Cecilia :)



Peak to Peak


Söndagens efterrätt




Här kommer lite bilder från dagens skidåkning:














Det gick lite segt att ta sig upp sistbiten....

Men det var lätt värt det!









Onsdag 2 Mars

Prata i sömnen på polska är väl kanske inget man förväntas göra, men det lyckades jag med inatt. Mateusz har lärt oss lite polska och vi har lärt honom lite svenska och polskan verkar då ha satt sig i mitt huvud när jag till och med pratar polska i sömnen. Krisse fick sig iaf ett gott skratt :)

Idag var nog den segaste dagen någonsin på jobbet, det kändes inte som att det fanns något slut på allt städande.. Jag var så trött! Ska även jobba imorgon och då blir det att åka till Squamish och städa husvagnar.
Vädret idag har varit otroligt varierande. Ena stunden soligt, sen har det vräkt ned snö och så har det blåst som attan. Det blåste så mycket så dom stängde i princip alla liftar, så man missade inte så mycket då man behövde jobba istället :) Inatt ska det blåsa 80km/h, tur att man ligger inne i sängen då!

Till middag idag prövade jag att göra egna mexikanska burgare, det blev grymt gott. Mateusz och Krisse tyckte också om dom, så det verkar som att jag lyckades! http://www.recept.nu/1.313641/leila_lindholm/snabbt_enkelt/kottfars/new_mexico_burger_med_bacon  
Där kan ni kolla på receptet om ni vill, jag följde det inte fullt ut men nästan.

Juste, en sak som jag inte har berättat är att Dea och Malin ska komma och beöka oss!! :D Jag längtar sjukt mycket, ska bli så kul att få träffa dom igen :)

Kvällen ikväll har varit riktigt slö, vi har bara suttit framför datorerna och sen spelade vi några omgångar yatzy med Mateusz :) Det blir att göra en tidig kväll, av någon anledning så är jag så sjukt trött så kan behöva några extra timmars sömn.




Tisdag 1 Mars

Idag började jag jobba kl 7 imorse, när vi börjar så tidigt brukar dagarna oftast bli rätt korta, vilket denna dag blev. Fick sluta kring 13 så då passade jag på att åka lite skidor med Krisse och Mateusz, nu för tiden har liftarna öppet till 16 så jag hann med några åk iaf :) Huvudsaken att man tar sig ut, även om man bara får åka en timme känner man sig så nöjd. Efter skidåkningen ville Mateusz bjuda oss på Splitz Grill, så vi gick dit och käkade middag. Dom hade grymt goda hamburgare!

Enligt väderprognosen ska det snöa kring 20-30 cm imorgon så mest troligt får Krisse jobba. Det är så härligt när det snöar, för mig får det gärna fortsätta snöa i två månader till :) Skidåkningen blir så mycket bättre, plus att det är så mysigt när det är vitt överallt. Mysiga snökuddar!
Bredvid pisten hittade vi en hel del pudersnö idag, det var härligt att bara kasta sig i det, mjukt och skönt!

Planen ikväll var att åka till Meadow Park och chilla lite i bubbelpoolen, men det blir nog inte av. Klockan blev så mycket och vi är rätt trötta, så vi ska bara ta det lugnt och kanske titta på en film :) Jag gillar livet här, även fast man jobbar om dagarna så gör man alltid något trevligt på kvällarna. Och jag är glad att vi har lärt känna Mateusz, han måste vara den gladaste människan på hela jorden. Haha, han har alltid ett leende på läpparna :)


Nu ska vi mysa på, hoppas att ni där hemma har fått en god natts sömn och får en bra dag :)




Måndag 28 Februari

Ännu en månad har gått och nu börjar vi på våran fjärde månad här i Kanada och vi trivs som två fiskar i vatten! Jag trivs grymt bra här där vi bor, våra huskamrater är hur trevliga som helst och jämfört med det tidigare stället vi bodde på och jämfört med en massa andra ställen så är vårat rum riktigt bra. Det är fräscht och vi ha våran egna toalett.

Jag har fått vara ledig i helgen, vilket inte händer ofta. Helst av allt vill man inte vara ledig på helgerna här eftersom det är så sjukt mycket folk då, många kommer upp från Vancouver och åker skidor. Så för att få ut det mesta av skidåkningen är det bäst att vara ledig under veckodagarna :) Men helgen var bra ändå, i lördags gjorde vi verkligen ingenting! Tog det lugnt hela dagen och det var grymt skönt. Vi såg en bra film, The Next Three Days, den kan jag starkt rekommendera. Mateusz (polacken) och Norman (en av filippinerna) tyckte också att den var bra, dom satt som fastklistrade framför tvn. Gårdagen tillbringade jag i skidbacken med Cecilia, en tjej som bor granne med oss, medans Krisse var och skottade snö.
Idag stod det jobb på både mitt och Krisses schema, det har snöat en hel del igen så han fick också jobba. Han lär nog få jobba en hel del den här veckan, dom lovar ännu mer snö :) Tummen upp för det!

Idag när vi var och handlade fick vi syn på små Carrot Cakes, dom var helt ok! Men långt ifrån lika goda som mammas.


Nu är det dags för en dusch! Bäst att man tvättar av sig lite rikemansbajs och damm.


Såhär härligt väder hade vi förra helgen :)



RSS 2.0