Söndag 30 Januari

Tip fick jag för första gången idag. Jag och en australiensare fick $10 var, inte illa. Jag tror att ägaren av huset tyckte lite synd om oss för att vi inte fick vara ute och åka skidor i det fina vädret, det har varit strålande sol idag! Det var en riktigt tung dag på jobbet idag, vi städade ett "hostel" och det var hur dammigt och skräpigt som helst. Jag har dammsugit i princip hela dagen och på grund av att det var så skräpigt och dammigt så var jag tvungen att krypa på golvet med dammsugaren. Om man får klaga så är jag faktiskt en aning slut i ryggen just nu.

Jag liftade med en sydafrikansk gubbe idag. När jag hade slutat jobbet så stod jag och väntade på bussen och helt plötsligt svänger en gubbe av och frågar om jag vill ha skjuts in till Village. Min första tanke var "Vad fan är nu det här för något äckel", men jag hoppade in i bilen för det är så vanligt att lifta här. Till en början var jag en gnutta rädd men det visade sig att det var en trevlig gubbe som kom från Sydafrika men hade flyttat hit till Whistler för 8 år sen, han flyttade på grund av allt våld. Han har två döttrar och han ville ge dom en säkrare miljö. Det visade sig även att han hade en egen städfirma!

Ikväll har jag, Krisse och polacken Mateusz varit på Meadow Park Sportcentre. Det var skönt för kroppen :) Varm bastu, bubbelpool och lite simning. När vi kom hem åt vi lite Cinnamon buns, det var grymt gott! Sen fick vi även smaka någon filippinsk kaka som Anna hade gjort, den var också god. Påminde lite om sockerkaka.

Nu är det dags att säga godnatt här i Whistler :) Ny dag imorgon som för min del kommer att bestå av jobb. Längtar tills jag är ledig nästa gång så man får åka skidor!

Lördag 29 Januari

Idag har jag varit ledig och på schemat stod det skidåkning, det var en helt okej dag i backen! Det har snöat en del under natten och det har även snöat nu under dagen så på vissa ställen var det härligt puder :) Snön var väldigt lätt så man kunde åka igenom puderkuddar, det var riktigt härligt, snö som sprutar upp på kroppen!
Vi kommer inte behöva laga mat på några dagar framöver, dom två senaste dagarna har vi lagat rejäla portioner så det blir rester ett tag nu. Ganska skönt ändå att bara kunna värma på maten, ikväll blir det en kasslergryta med grönsaker och pasta till det :)

Igår på jobbet var vi och städade en nyrenoverad lägenhet, ve och fasa så mycket småspån det var! Trodde nästan att mina lungor skulle bli igentäppta... Det tog oss 6 timmar att städa 3 rum och då var vi ändå 3 personer. Det blev att dammtorka en hel del vill jag lova. Nåväl, det gick bra iaf!
När jag senare gick och kollade mig i spegeln fick jag nästan en chock, det såg ut som att jag hade blivit gråhårig, hela knoppen var spånig! (och det kom inte från min knopp)

För er som inte vet så ska Håkan och Lena hit och hälsa på. Det ska bli jätteroligt! Ska bli så skönt att få träffa någon hemifrån som man längtar efter. Jag önskar att alla nära och kära hade kunnat komma och hälsa på oss men tyvärr går ju inte det... Vi ska iaf försöka visa dom så mycket som möjligt av Whistler då dom kommer :)


Vi blev lite småkyliga efter dagens åkning så vi har just avnjutit en varm dusch och en kall RedBull! Nu ska vi börja röra oss upp mot köket så vi får i oss middag. Ikväll blir det nog att mysa till en film :) Imorgon är det jobb för min del.


Lite bilder från filippinfesten

Här har vi Anna :) Det är hon som ska flytta.


Filippinerna var galna i karaoke så Krisse bjöd på sig själv, det hade dom roligt åt!


Hela skaran


Jag och Anna :)


Anna, Jag, Krisse och Rizza. Vi är en aning längre än dom, inte sant? Haha


I onsdags tog vi och vandrade en liten bit upp på berget alldeles bredvid vårat hus.






På vägen hem hittade Krisse en vägg och ett hopp, detta är resultatet!




Och själv höll jag mig bara till hoppet!


Slutligen, kasslergrytan och pasta!



Ha en bra dag där hemma!

Måndag 24 Januari

Go'kväll!

Ett regningt Whistler har vi, riktigt tråkigt väder. Vi for in till Village en sväng idag för att fixa lite ärenden och när vi kom hem igen då var vi genomblöta, visserligen skedde ett litet snöbollskrig på vägen men vi hade nog varit ungefär lika blöta ändå. Så då var det bara att passa på att busa lite i snön :)
Idag skulle vi egentligen åka till Squamish för att fylla på våra förråd, börjar eka lite smått.. Men när väckarklockan ringde var vi alldeles för trötta för att kliva upp så vi sov vidare. Krisse åker imorgon istället då jag jobbar, blir ju billigare om bara en åker :) Som tur är har jag fått 4 dagars jobb den här veckan, det behövs! Förra veckan fick jag som sagt bara jobba två dagar. Jag ska jobba tis,ons,tors och sön. Det blir att jobba kväll på onsdag så då hinner man åka skidor på dagen!

Ikväll är det fest i huset. Filippinerna anordnar :) En av dom har fyllt år och en av dom ska flytta härifrån i slutet av Januari så det blir en födelsedagsfest och avskedsfest på en och samma gång. Det kommer nog bli trevligt, förhoppningsvis kommer dom bjuda på deras goda mat! Det kommer också bli karaoke för fulla muggar, dom verkar vara väldigt intresserade av det.
Jag funderar på att baka två kladdkakor och bjuda på, vet inte om dom äter sånt, men det är ju gott så det borde slinka ner, hoppas jag.

Inne i Village köpte vi glass på en glass/smoothie/juicebar, det var riktigt smaskigt!






Lite bilder från fredagens skidåkning :)

Black Tusk








Stannade och åt lite lunch











Såhär gullig var Krisse i början av snöbollskriget... :)


....Sen urartade det lite...

....Men vänner blev vi igen :)


Just nu ligger han och sover, han måste ha blivit helt utmattad då jag ägde han i snöbollskriget.... Hehe
Ska försöka få liv i han och sen ska vi nog röra oss upp mot köket :)

Ha det bra!

Onsdag 19 Januari

Dagen idag har varit helt underbar! Stekande sol och en massa puder. Jag har dessutom skådat den vackraste naturen i hela mitt liv, det var magiskt, det går inte att beskriva. Ni ska få se kort men som sagt så är det så långt ifrån hur det verkligen ser ut. Men korten blev fina ändå :) Vi åkte upp i liftarna endast en gång under hela dagen, vi åkte högst upp till glaciären och sedan hikade vi en tur på ungefär 30 minuter. Då kom vi till ett härligt ställe fullt med puder. Krisse och Benjamin byggde ett hopp där medans jag och Terese satt och stekte i solen. Grabbarna hoppade några hopp och sen blev även jag och Terese sugen på att hoppa, så fick det bli. Det gick bra, ingen skada skedd :) Jag tror att vi var nere i Village kring 15.45, det blev med andra ord en riktigt lång dag, längsta hittills. Och vi hade inte med oss en speciellt stadig lunch, vi hade varsitt äpple och varsin chokladbar, det var inte ett långvarigt mättande.

När vi kom hem var vi riktigt trötta och utsvultna! Krisse skojade och sa, "Fan vad skönt det hade varit om någon kunde göra maten åt oss varje kväll, ska vi fråga filippinerna om dom har något att bjuda oss på?". Efter ett tag gick vi upp till köket för att laga oss middag, vi hinner inte mer än komma upp för trapporna så säger Rizza(en av filippinerna som bor i vårat hus), "Don't cook, I've already cooked for everybody!" Framför oss ser vi en stor gryta med nudlar, räkor och en massa grönsaker. Haha, det var som en skänk från ovan, där kommer vi, två vrålhungriga och maten står redan på bordet. Vilket lyx!
Det visade sig att Rizza fyller år idag så hon hade gjort middag åt alla, vi fick även en massa efterrätt. Allting var jättegott! Vi har fått smaka på lite av varje som dom har lagat, jag älskar deras mat.
Eftersom att jag snart fyller år så kom vi överens om att vi ska laga något typiskt svenskt då och bjuda dom, vi tänkte bjuda på palt :) Undra vad dom kommer tycka om det... Det är nog ganska långt ifrån deras matvanor :) Dom äter i princip aldrig potatis så det ska bli intressant. Jag har bjudit dom på salta pastiller ikväll, det var ganska kul, haha. Det är inte precis något dom är van vid så det var kul att se deras miner.
Ikväll har vi fått en ny husmedlem, en 30-årig polack. Han var så trött efter sin resa så vi hann inte med så mycket mer än att hälsa på honom sen gick han och la sig. Det är ju trots allt en rejäl tidsskillnad så inte undra på att han är trött.

Just nu sitter vi och lyssnar på bra musik och äter godis, livet är gött!


















Liten vandring för att ta sig upp på glaciären.


Här är 30 minuters vandringen.












Hoppbygge!








































Tisdag 18 Januari

Man känner sig så nöjd efter en dag här, speciellt om man är ledig. Man njuter verkligen. Man har inga tider att passa, inga plikter. Det är så skönt, vi lever verkligen livet!
Föret i backen idag var rätt hårt, isigt i princip överallt. Vi åkte upp på glaciären och Krisse drog med mig på en liten vandring ytterligare en bit upp så då fick vi åka på lite puder iaf. Det är svårt att förstå hur mycket människor det är hära, men om det är puder en dag är allting uppåkt redan i slutet av dagen och med tanke på hur stort skidsystemet är här så finns det ganska mycket att åka upp. Men idag var det faktiskt ganska lugnt med människor i backen, skönt! I helgen har det varit hur mycket folk som helst hära men förklaringen är den att det har varit Martin Luther King weekend och då kommer en massa amerikanare över hit och dricker alkohol. För att få dricka alkohol i USA måste man vara 21 år så då passar dom på att resa över hit. Och det märktes igår när jag jobbade kan jag säga, alla lägenheter och hus som vi städade var grisiga. Det syntes att det hade gått ganska vilt till om man säger så!

Såhär såg våran uppfart ut för bara några dagar sen, det var inte lätt att färdas på den.. Det var verkligen som en isbana!


Det har rasat mycket snö från vårat tak nu när det har regnat dom senaste dagarna






Lite bilder från dagens skidåkning :)

Uppe på glaciären




Haha, när vi stod i liften för att ta oss upp till glaciären var det en medelålders karl som stod bakom oss och började diskutera Krisses byxor med sin kompis. Han sa att dom var stora, sen tog han fram sin GoPro kamera och fotade Krisses röv.













När vi hade åkt ned för glaciären stannade vi och skulle äta lite mellanmål. Det visar sig att hungriga gråa lavskrikor även befinner sig där så vi började mata dom med bitar av våran äppel/kanel kaka och det tyckte dom om! Man är allt lättroad :)



















Även från munnen ville dom ta kakan!



En liten video då vi matar fåglarna


Kvällen har vi spenderat med en film, "Easy A", den var helt okej! Nu blir det en dusch och sen ska vi nog göra en rätt tidig kväll så man orkar kliva upp i tid imorgon till skidbacken :)

Hejsvejs!


Måndag 17 Januari

Nu är man ledig i tre dagar, känns både bra och dåligt. Det kommer bli skönt att få vara ledig och få åka skidor men det kommer dock klirra dåligt i kassan. Det är en ovanligt lugn vecka på jobbet, jag får vanligtvis jobba 5 dagar i veckan men nu var det inte många som behövde städning.
I helgen var jag som sagt ledig både lördag och söndag. I lördags fick jag uppleva mitt livs bästa skidåkning, det var grymt! Hur underbart som helst, mycket puder och allt var perfekt. Igår ringde väckarklockan tidigt för att vi ville ha hela dagen på oss i skidbacken, det var dock inget smart drag. Föret var hemskt! Det sög fast otroligt mycket, det gick knappt att åka i pisten ens en gång. Vi for hem efter ett åk. Så på två dagar har jag fått uppleva mitt livs bästa och mitt livs värsta skidåkning. Lustigt att det kan ändras så otroligt mycket på bara en natt.

Ikväll har vi varit inne i Village och fikat på Starbucks med Terese och Benjamin. Vi har våran favorit Starbucks, den är mysig!
Imorgon bär det av upp i skidbacken, enligt vädret ska det bli lite sol så det hoppas vi på. Förhoppningsvis får vi lite fina kort som vi kan lägga upp :) Ikväll har jag tyvärr inga att uppvisa.


Godnatt Kanada, Godmorgon Sverige!

20110115

Hej alla där hemma eller var ni nu befinner er!
Idag var helt klart den bästa dagen som vi lyckats med att vara ledig på. Helt sjuk åkning med hur mycket fin snö som helst. Dagen gick på i lugn och ro och nya liftar öppnades hela tiden så det fanns alltid något nytt att ta del av. Imorgon bär det av igen med ännu mer snö och ännu mer ställen att åka på kanske. Tidig morgon blir det i alla fall!
Middagen efter åkningen idag blev fruktansvärt god, inte bara för att det var fläsk och potatisgratäng men även att man var hungrig som en varg efter en dags åkning.
Allt idag var perfekt, känns svårt att toppa det här men man kan ju försöka redan imorgon med det.
C ya :) take care där hemma i Svedala!
Hittade ett sjukt bra ställe att droppa från!

Fredag 14 Januari

Mums, det doftar gott i köket! Jag är faktiskt förvånad över hur bra det går att laga mat, ingenting har hittills blivit misslyckat. Nu har jag lagat köttfärssås och pasta. Vi hade lite köttfärs sen förrgår så jag blandade ner morötter, tomater, lök, vitlök, lite pasta sås och en gnutta grädde och det smakar mumma! Här tager man verkligen vad man haver. Snart kommer Krisse hem, då ska vi avnjuta min middag :) Hehe. Vi har båda jobbat idag, jag slutade kring 14.30, jag jobbar oftast inte längre än till 15 om dagarna, det är rätt skönt.. Fast det är dock för sent för att kunna åka upp i skidbacken. Ett plus med mitt jobb är att man kan få en massa gratismat, vi städar ofta hus och lägenheter där folk lämnat kvar mat. Så idag fick jag med mig potatis, lök, morötter, en massa konserver, ketchup, oliver, tonfisk och något som jag inte riktigt vet vad det är.. Tror att man ska ha det på mackan, det luktade gott iaf!
Idag var vi och städade ett hus där det var check-out, folket som hade hyrt stället checkade ut. Fy tusan så grisigt det var, en hög ungdomar hade hyrt huset. Nåväl, jag städade iaf köket. När jag står och ska skölja min trasa så ser jag en myra, jag tycker det var lite äckligt och spolar ner den i diskhon men tänker inte så mycket mer på den. Allt eftersom ser jag mer och mer myror, usch vad äckligt det var! Svarta medelstora myror kröp runt i köket, det var inte trevligt alls.. Jag hade gåshud under den städningen. (Det var inte därifrån vi fick gratismaten)


Igår bakade vi oss en äppelpaj, jädrans vad god den blev! Den ser inte
så lockande ut på bilden, haha.. Men den smakade riktigt bra.



Nu är det helg för min del! Skönt. Skidåkning står på schemat imorgon. Tror att det ska snöa inatt och imorgon så jag hoppas på att få lite färskt puder, det hade inte suttit fel.

Ikväll ska vi åka in till Village på Starbuckshäng med Terese och Benjamin, det kommer bli mys med en varm choklad och trevligt sällskap :)

Torsdag 13 Januari

Här jobbas det! Jag återgick till mitt jobb i måndags och igår började det vräka ner snö så Krisse har fått jobba igår och idag. Imorgon är sista dagen innan helg för min del, är ledig både lördag och söndag. Då blir det skidåkning för fulla muggar. Jag hoppas att Krisse får vara ledig i helgen så man har någon att åka med, det finns dock en risk att han åker på jobb. Kollade just in väderprognosen och enligt den ska det snöa 30cm.
Än så länge har vi inte hunnit vara ut på något äventyr den här veckan, det har mest varit jobb på schemat. Men det känns skönt, det klirrar i kassan och vardagarna har varit rätt lugna.
Jag går fortfarande på antibiotika men jag känner mig mycket mycket bättre, så det känns bra! Blir fortfarande lätt ansträngd och har kvar lite hosta, men det blir bättre och bättre för varje dag.

Snart kommer Krisse hem, då ska vi ta och laga oss lite middag. Blir något väldigt kulinariskt, nudlar! Huvva.. nog är man allt less på det, det är inge gott längre. Just nu äter vi det bara för att det är så himla billigt.
Jag ska föreslå filmkväll ikväll, har köpt lite godis så en film på det skulle vara mysigt :)


Här är lite bilder från skidåkningen i söndags, vi var upp på Blackcomb Glacier, vilken utsikt och vad vackert det var! Bilderna blir vackra som vi tar, men det är så långt ifrån hur det egentligen ser ut. I verkligheten är det så maffigt!








Det var grymt kallt uppe på glaciären!


'















Jag avslutade turen på glaciären med en rejäl vurpa... Det var ganska jobbigt före i backen, ena stunden var det puder och helt plötsligt blev det hårt. På slutet tänkte jag ta extra fart för det blev platt längre fram, så jag satsade lite extra så jag skulle slippa staka så långt. När jag väl har fått upp farten så kommer jag till en fläck där det blev hårt så ena skidan skär in i backen, båda skidorna lossnar, stavarna flyger åt helsikke, jag flyger.. Jag gör en bakåtvolt och studsar på huvudet. Allting gick så fort men jag hann tänka ganska så mycket innan jag låg still. Det jag funderade mest på under vurpans gång var hur jag skulle ha råd att betala ett till läkarbesök och att jag inte kunde vara borta från jobbet nå längre.
Men som tur var så kom jag undan med en liten sträckning i nacken och den har då gått över nu :)


Noodledinner, ha det bra!

Lördag 8 Januari

Igårkväll kände vi att vi ville hitta på något idag, något annat än att åka skidor. Krisse kom på den enastående idén att vi skulle åka till Squamish och kolla på örnar, och så fick det bli. Squamish är ett av de örntätaste områdena i hela världen.
Vi ställde väckarklockan på 05.50 för att hinna med den lokala bussen som är billigast. Väckarklockan ringde 05.50 och USCH så skönt det var i sängen, den var varm och som ett riktigt sömnpiller. Det blev att vi snoozade några gånger och tanken slog oss att vi ändå kanske skulle ta och stanna hemma och sova vidare, det hade ju varit så skönt! Men, vi tog oss i kragen och slet oss själva upp från frestelsen, vilket vi absolut inte ångrar nu.
Vilken dag alltså, om man ska beskriva den med ett ord så skulle det nog vara Mäktig. Vi har fått se många örnar, det var riktigt fränt! Sen såg vi en säl, haha ja, en säl. Tyvärr lyckades vi inte få någon bild på den.. Vi stod länge och kollade i vattnet och undrade vad det var vi såg, vi trodde inte att det var något speciellt förens vi kom lite närmare och upptäckte att det var en säl! Vi försökte fibbla upp kamerorna för att få ta en bild, men precis då vi skulle fota så dyker rackaren ner i vattnet.. Och det var det vi fick se av den, vi såg aldrig vart den kom upp. Men det var iaf häftigt må jag säga. Sen fick vi även se en lax i en liten bäck inne i skogen. Vi såg även en massa andra fåglar än örnarna, många man inte hade en aning om vad det var för sorts fågel, kommer en bild på ett sådant exemplar.
Det blev att vi utforskade lite stigar i skogen och tillslut kom vi fram till ett mysigt ställe där vi slog oss ned för att äta lite mackor och kakor. Vilket lugn det var där, man kunde nästan ta på det. Det enda vi hörde var vattnet som forsade, det vi såg var vacker natur med fåglar, stenar, berg och träd. Det kändes som att allting stannade till för en stund, det var trivsamt.
När vi började gå tillbaka från våran utflykt fick vi se några fler örnar, bland annat två stycken som landade i vattnet och började bada. Det såg ganska lustigt ut när dom satt i vattnet och skakade på sig.
Efter ett tag kände vi oss rätt nöjda med allt vi fått se så vi bestämde oss för att avsluta dagen och gå in mot lilla staden i Squamish. När vi har gått några hundra meter hör vi hur någonting börjar skrika, och mitt framför oss sitter en örn i ett träd, så nära hade vi inte fått se någon tidigare! Så det blev ytterligare en massa bilder, det var häftigt att få se den på rätt nära håll. Dom är fascinerande.

Väl tillbaka i Squamish stad går vi och strosar i lite affärer eftersom det var några timmar innan nästa buss skulle gå. Vi passade även på att gå på Extra Foods och köpa lite varor. När vi går ut från affären ser vi att bussen åker förbi... Vi missade den med några minuter! Vi var riktigt hungriga så vi gick på burger king och åt, när vi sitter där inne ser vi en till buss, som vi missar... Allting slutar med att vi får sitta och vänta på Squamish busstation i 2 och en halv timme. Och vi fick inte sitta inomhus eftersom dom hade stängt, så vi fick sitta ute. Och det blev kallt kan jag lova, toppen på allt var att bussen var försenad med 30 minuter.
Men jag klagar inte, det här är en av de bästa dagarna jag upplevt på länge. Vi har fått vara med om mycket på bara några timmar!


Här kommer en drös bilder från dagens äventyr :)




Träden är ganska så feta här!




En totempåle som dom hade ståendes nära örnskådningen.







Krisse njuter i solen :)




























Krisse ville ta en frän bild ;)


En strandad stock som var väldigt lång!




Krisse under isen.... Hehe







Här kommer alla bilder på alla fåglar :)









Här är bilden på fågeln som vi inte har en blekaste om vad det är.
Det ser ut som en gammal kärring som har på sig en päls.
Haha, kan någon svara på vad för sorts fågel det är?



Här följer några bilder på vithövdade havsörnar!





















Avslutligen bjuder vi på dessa bilder :) haha



Torsdag 6 Januari

Pneumonia, ja det är just vad jag har gått och dragit på mig. På svenska kallar vi det lunginflammation. Jag har aldrig lyckats få just lunginflammation i Sverige men såklart lyckas jag här i Kanada. Jag var till doktorn igår och jag fick penicillin, hela kalaset kostade mig $148 vilket är ungefär 1000 svenska riksdaler, så det var inte billigt. Men som tur är täcker försäkringen det så jag får så småningom tillbaka peningarna, tur! För det är inte billigt här i Whistler vill jag lova, i princip allt är dyrt. Sprit och smink är rätt billigt, men det kan man ju inte leva på.

Just nu vräker snön ner! Så Krisse är och arbetar idag, kan tänka mig att det finns en hel del att skotta eftersom det har snöat några decimeter sen igår. Själv ligger jag bara i sängen och försöker bli frisk, har hittat en spelsida på internet med en massa olika spel, eller rättare sagt så var det Karin som tipsade mig :) Så just nu är det det som underhåller mig. Jag känner då att penicillinet har börjat verka, vilket känns skönt! Ikväll ska vi ta och laga biffar och potatisgratäng, det kommer nog bli smaskens!

Jag försökte ta en bild nyss, vill visa hur mycket det snöar. Men bilden blev inge bra, man ser inte snöflingorna..


Ha det bra så länge!

Måndag 3 Januari

Störtsjuk, ja det är just vad jag har blivit.. Så jäkla typiskt! Speciellt nu när jag har fått vara ledig i två dagar och vädret har varit underbart! Vi var dock uppe och åkte skidor igår, vilket kanske inte var så smart för min del men det var nästan värt det för oj så vackert det var. Idag har vi bara tagit det lugnt, sett när Sverige förlorade mot ryssarna, inte rättvist.. Sen har jag försökt att kurera mig med allt möjligt, ingefära, te, honung och saltvatten. Jag hoppas att något av det biter och lindrar detta sjukande!

Enligt väderprognoserna så ska det snöa i veckan, det hoppas vi på så att Krisse får jobba lite! För mig kommer det nog att bli en lång vecka, chefen sa att vi hade väldigt mycket att göra, men det är bra, pengarna behöver man alltid. Dock inte så roligt att jobba om man är sjuk, men får se hur jag mår imorgon. Om jag har feber så måste jag nog stanna hemma, men jag håller tummarna på att alla huskurer ska göra mig kry :)

Det blir att göra en tidig kväll ikväll eftersom att jag börjar klockan 7 imorgon. Börjar vanligtvis kl 9 men från och med nu kommer jag att börja kl 7 varje tisdag, vi städar liquor store då och vi måste hinna städa innan dom öppnar.

Hoppas att alla ni hemma får en bra dag :)


Lite bilder från nyår =) 

Denna dryck inhandlade vi i Squamish, en kvinna rekomenderade den
och mycket riktigt så smakade den bra.


Till middag blev det pommes, kött och pepparsås.




CANADAAA!!!




En suddig bild på mig och Terese


Krisse sprutar skumpa på tolvslaget, haha.


Bilder från gårdagens skidåkning

I gondolan påväg upp :)












Påstigning Peak to Peak (en lift som går mellan blacomb mountain och
whistler mountain)


Några utsiktsbilder från Peak to Peak



Såhär högt över marken är man! Konstigt nog var jag inte höjdrädd.
Man hade riktigt fin utsikt!


Black Tusk, en gammal vulkan.




Dessa fåglar befinner sig brevid en lift på Whistler mountain, när man
sträcker ut handen med en brödbit kommer dom och sätter sig och äter.
Jag har själv inte prövat det men sett när andra gjort det, en dag kom dessutom
en fågel och satte sig på Krisses hjälm. Haha










Krisse började bygga ett hopp


Och försökte sig på en backflip...


...vilket slutade såhär!


Och skidorna fastnade på detta viset.


Väl nere i Village efter skidåkningen :)



Godnatt!

Fredag 31 December

Om ni bara kunde se hur vackert det är här! Dom två senaste dagarna har solen skinit och det har inte varit ett enda moln på himmelen! Man är omringad av snötäckta bergstoppar som skiner och glittrar. Det är som ett litet paradis. Idag när jag gick hem från bussen var jag tvungen att stanna till och bara kolla, kolla ut över naturen, det är så vackert!
Idag är det nyårsafton och ni där hemma i Sverige är redan ett år före oss :) Hehe. Jag och Krisse ska göra en god middag med lite kött, pommes och pepparsås. Sen har vi köpt en liten alkoholfri äppelskumpa, den tar vi till middagen. Sparar den andra till tolvslaget ;) Efter middagen ska vi bege oss vidare till Terese o Benjamin och fira tillsammans med dom och lite andra trevliga människor. Sen ska vi nog in till själva Village och kika på fyrverkerier och konserter, dom har lite aktiviteter under kvällen så det kan nog bli roligt. Ska ta mycket kort så ni får se.
Just nu sitter vi och kollar på JVM, Canada-Sverige och ställningen är 5-5 efter övertid, vilket resulterar i straffar. Jag gillar inte när det blir straffar... Men hoppas iaf att Sverige vinner, då kan jag reta en på mitt jobb! Lauri heter hon, hon är väldigt hockeyintresserad och vi hade en liten konversation igår om Canada eller Sverige skulle vinna. Hon trodde helt klart att Canada skulle vinna, så jag hoppas att det blir motsatsen! Men Sverige har spelat riktigt bra.
Hoppas nu att alla ni där hemma har haft en riktigt bra nyårsafton och får en riktigt god fortsättning :)
Tack så mycket för alla kommentarer också, det är så roligt att läsa.
Gott Nytt År!
(Sverige vann just matchen!!)

RSS 2.0