Onsdag 20 April

Äntligen är det dags för lite skidåkning! Planen var att vi skulle åka skidor igår men jag känner fortfarande av smalbenen en aning.. Så idag blir det att ta det riktigt lugnt i backen och mer än lugnt kommer det nog inte bli. Krisse ska nämligen åka bräda, polacken ska lära honom! Hur det går får vi snart se :)

Även fast det inte blev någon skidåkning igår så hade vi faktiskt en riktigt trevlig dag. Medans jag testade skidorna här på gården och kände efter i smalbenen så fick vi besök av en liten fågel, en ganska vacker sådan. Stellar Jack kallas den, den är svart och blå. Vi döpte den till Stella. Vi matade den med lite bröd och såklart fotade vi den, den är dock inte lika orädd som Whiskey Jackfågeln. De fåglarna kan man ju till och med mata från munnen.
Efter att vi matat Stella litegrann for vi in till Village och kikade på festivalen. Överallt fanns det olika stånd som delade ut gratisgrejer! Och gratis är ju alltid gott. Vi fick med oss allt möjligt, beef jerkey, klubbor, shampoo, solglasögon, mobilfodral, milk2go, kondomer, hot sauce. Ja det var nästan som julafton.
På tal om solglasögonen var det ju inte vilka solglasögon som helst, inte för Krisse iaf. När vi går inne i Village får han syn på ett ps3stånd, såklart ville han dit. Gissa vad som fanns där inne? Jo, fifa såklart. Och såklart skulle Krisse spela. När vi gick därifrån så delade dom ut diverse saker, bland annat solglasögon och på solglasögonen stod det Playstation och alla tecken, men solglasögonen verkade inte vara för alla. Tillslut frågade iaf Krisse om han kunde få ett par och det fick han, han är rätt så stolt över dom just nu. Haha

Nej mina vänner, nu ska vi ut och åka! Vädret är dock inte på topp men det ska bli skönt att ta sig ut iaf :)
Men först ska ni få lite bilder.

Stella!



Bilder från Village

Här ser man en del av hans solglasögon!



När vi kom hem hade vi faktiskt lite eftermiddagssol (en aning mer än dom i solsidan), så vi slängde oss på våran finfina soffa.

Söndag 18 April

De senaste dagarna har vi sprungit och kollat posten stup i kvarten, vi väntar nämligen paket från Svedala. Svenska karameller :) Men än har inget paket dykt upp, fast den som väntar på något gott..

Igår bjöds det än en gång på en filippinsk fest och som vanligt var det hur trevligt som helst. Och som vanligt bjöds det på en massa god mat och som vanligt åt man sig bokstavligen proppmätt. Kyckling tillagad på olika sätt, vårrullar, pancit, potatis i lönnsirap och såklart deras ris. Bland annat det blev vi bjudna på, vi fick också smaka på grishud som var tillrett på ett sätt så att det såg ut som stora jordnötsringar och hade ungefär samma konsistens. Det smakade inte bra... Vanligtvis älskar jag deras mat och allt dom bjuder på men de där grishuds-crackers, det var inte gott.
Det var mycket folk igår, många nya ansikten. Träffade bland annat en tjej från Japan, hon var hur trevlig som helst, kom från Kawasaki. Tyvärr åker hon hem om bara några dagar.
Dom anordnade festen igår eftersom att Rizza (som bor här i huset) åker hem om 4 dagar så det var en avskedsfest för henne.

Idag tänkte vi åka upp på berget men det blev aldrig av, vilade smalbenen ytterligare en dag. På förmiddagen gick vi ut och låg i solen ett tag men sen drog det ihop sig så då var det inte speciellt roligt att ligga ute. Sent på eftermiddagen kom dock solen tillbaka och den värmde på bra så vi bestämde oss för att bygga en snösoffa här på gården, den blev faktiskt riktigt lyckad. Med våran fina yogamatta till blev den perfekt!

Det ser ut att bli fint väder här framöver, fast det är lika bra att inte tro för mycket. Vädret ändras så sjukt fort här. Men imorgon blir det iaf att åka skidor, förhoppningsvis är mina smalben redo igen :)

Se själv, är den inte vacker?

Krisseman tog sig lite vatten från backen, hur gott som helst. Mycket godare än det som är i kranarna här, det är sjukt hur klart allt vatten i naturen är här. Även i alla diken är vattnet glasklart.




Hoppas att ni inte blåser bort där hemma!
Godnatt

Torsdag 14 April

Risk för thundershower ikväll? Ja enligt väderprognoserna så är det så, känns mycket märkligt med tanke på att det i princip fortfarande är vinter här. Jag har då aldrig varit med om åska under vintern, men vi får se om det stämmer eller inte.
Idag tog jag en vilodag från skidåkningen, har fått så ont i smalbenen de senaste gångerna vi har åkt. Så jag tog mig en springtur och en promenad idag istället, vilket kanske inte var det bästa för smalbenen men det gör då inte lika ont när jag springer som när jag åker skidor. Krisse for upp på berget idag och det visade sig att det var riktigt bra, tydligen en massa puder! Det har snöat en hel del inatt :) Och även nu snöar det på rätt bra.

Imorgon åker Krisse iväg till Squamish för att göra en sista storhandling, förrådet börjar eka lite smått. Förhoppningsvis har vi beräknat våran handlingslista rätt så att vi inte behöver handla så mycket mer efter det här, vore himla skönt.


Ikväll blir det att mysa ner i soffan framför en film, 127 Hours.



Vi gjorde burgare till middag idag, Krisse gjorde sig en ganska så fet en.






Måndag 11 April

Dagvild är något som man verkligen har blivit här. Man har nästan aldrig koll på vad det är för dag och man har aldrig fått den där känslan som man känner hemma då det är helg eller den där jobbiga känslan då helgen är över. Här känns varje dag likadan. Men det är faktiskt ganska skönt, det känns verkligen som att man lever i nuet :) Det känns skönt att ta ett break från alla vardagliga rutiner och bara vara och göra det man exakt känner för.

Skidåkningen idag då? Den var grym :) 23cm nysnö, så vi fick oss några rejäla pudersvängar. Nu har det dessutom börjat bli mindre turister här, vilket är skönt. Nu slipper man stå i liftkö i 20 minuter, fast det kommer nog komma en hel del folk snart. Mellan 15-24 april anordnas en stor festival här som kallas Telus World Ski & Snowboard Festival. Bland annat konserter och olika slags tävlingar kommer att ta plats, tror att det kommer att bli en höjdare!




Söndag 10 April

Idag har det regnat och det har vräkt ner, hela dagen!! Så idag har vi inte fått mycket gjort, eller jag tog mig iaf ut på en springtur och än så länge håller jag mitt mål.
Det enda positiva när det regnar är att det snöar på berget och med tanke på hur mycket det har regnat idag så borde det ha snöat en hel del uppe på toppen. Fast det är nog bäst att inte ha allt för stora förhoppningar, men imorgon blir det iaf skidåkning och vi hoppas på puder :)
Vi såg nyss en riktigt bra film, The Way Back, den kan jag starkt rekommendera. Den var dessutom baserad på en verklig händelse, vilket jag tycker alltid gör en film en aning bättre.


Igår på våran promenad gick vi förbi Meadow Park(en träningshall) och dom har en "Outdoor Fitness Park", så en solig sommardag kan man sitta där och gymma. 

Sen slog vi oss även ned en stund, man har fin utsikt nästan vart man än befinner sig här :)



Vi tog oss en liten tripp in till Village idag och gick på en japansk butik/restaurang. Krisse köpte sig en aloe veradryck och jag köpte jordgubbskarameller. Båda inköpen smakade faktiskt mumma! 
                            


Nu kallar sängen snart på oss! Ha en bra dag ni där hemma :)

Lördag 9 April

Två dagar av underbart väder har Whistler givit oss, varav en var jag tvungen att jobba och nu har vädret återgått till grått igen. I torsdags hade vi det iaf riktigt stekigt, vi kokade oss lite varm choklad och tog vårat "sittunderlag" och promenerade upp en bit här i Alpine. Vi hittade ett trevligt ställe att slå oss ned på, skönt att komma bort från civilisationen lite och bara höra vindens sus och forsande vatten. Solen värmde gott, så gott så att vi lyckades bränna oss lite i våra fejs. 
Igår var det också underbart väder så Krisse åkte skidor och fick sig ännu mer färg i ansiktet och som sagt så jobbade jag. Men det var inte vilken arbetsdag som helst för mig, det var min sista! För er som inte vet om det så styr vi våra kosor hemåt i slutet av maj så jag har nu sagt upp mig från jobbet för att få njuta så mycket som möjligt av Kanada de här nästan två sista månaderna. Vilket känns oerhört skönt, nu kommer man kunna ägna mycket mer tid åt skidåkningen och naturen och bara ta vara på den sista tiden :) Det känns både tråkigt och roligt att komma hem, jag saknar alla mina kompisar och min familj oerhört mycket! I slutet av maj har vi varit bortresta i över ett halvår. Men samtidigt känns det tråkigt att ta farväl av dom man har lärt känna här och det känns tråkigt att ta farväl av den obeskrivliga naturen. Men som sagt så har vi ett bra tag kvar här :)

Vädret är pissgrått idag så det blir inge skidåkning, vi tar oss en promenad istället :)




Våran stekiga torsdag :)


Satte oss vid en brasa inne i Village igårkväll och värmde oss lite :)


Godnatt säger vi till er där hemma!

Söndag 3 April

När f** kommer våren till Whistler egentligen? Nu börjar vi faktiskt bli en aning less på detta gråa väder. Vädret är så ostabilt här. Igår for vi ut och åkte skidor och då var det faktiskt hyfsat bra väder, rätt mulet men ändå lite sol. Så när vi hade åkt ett tag bestämde vi oss för att slå oss ner och sola lite, vi hann ungefär sitta i 20 minuter innan ett stort grått snömoln svepte över oss. Då blev vi så less så vi bestämde oss för att åka hem, när vi hade förflyttat oss ungefär 15 minuter så var det helt plötsligt klarblå himmel och sol. Då stannade vi ett tag till innan nästa snömoln kom! Vi fick faktiskt bevittna en liten lavin igår.
Ni där hemma verkar då få fortsatt härligt vårväder :)

Sittunderlag är något vi har varit på jakt efter ett tag nu. Vi har kollat i alla tänkbara affärer men dom verkar inte sälja det någonstans, vi börjar fundera på om det ens existerar i Kanada... Så nu har vi köpt oss en yogamatta som vi ska tillverka vårat egna sittunderlag från. Det kommer att vara trevligt att ha något att sitta på när man kan sitta och steka i solen, när nu solen kommer ;) Snart hoppas jag!


Ha en bra dag där hemma, här kryper vi snart ner, jobb står på schemat för min del imorgon!




Torsdag 31 Mars

Utlåsta. Det blev vi i förrgår.
Vi gick upp till vardagsrummet för att se en film, True Grit. Jag hade bakat en massa chokladbollar, kokat mig själv en kopp te och Krisse hade kokat sig lite varm choklad. Innan vi slog på filmen tänkte jag springa ner till vårat rum och hämta kameran för att fotografera vårat utsökta fika. Men när jag kommer ner och försöker öppna dörren så rör sig inte handtaget ur fläcken. Min första tanke var "nu är det någon där inne och tar våra grejer", så jag ropar på Krisse och även han försöker öppna dörren utan framsteg. Efter att lönlöst försökt öppna dörren i några minuter ringer vi Charmaigne för att få hjälp, vi blev då tillsagda att gå och hämta ett par nycklar som fanns här i huset och testa med dom. Men ingen av dom fungerade. Charmaigne hade däremot några nycklar hemma hos henne som skulle passa, men hon bor i Pemberton och kunde inte komma ner till Whistler på kvällen så det hela slutade med att vi fick övernatta i ett annat rum här i huset. Sängen som befann sig i rummet var helt klart gjord för barn, till och med jag var för lång för den så Krisse hade lite problem. Plus att den var grymt smal så jag kan inte påstå att vi fick världens bästa skönhetssömn, men vi hade iaf tak över huvudet.
Nåväl, morgonen därpå kommer Charmaigne hit med sina nycklar och hon försöker öppna dörren. Men gissa vad? Ingen av hennes nycklar passar heller så det var bara att ringa låssmeden.
Låssmeden kom och nu fick vi det bevisat att det går absolut inte lika enkelt att lirka upp en dörr som på alla filmer. Han försökte i minst 30 minuter tills han kände att det var något på tok där inne. Han kände att det var något där inne så han tog en tång och lyckades dra ut en bit tjock ståltråd. Han var förvånad att vi ens hade kunnat trycka in en nyckel där och han trodde att om inte ståltråden hade varit där hade nog någon av Charmaignes nyklar passat. Att försöka lirka upp dörren gav inget resultat så han fick ta och borra upp den och byta ut hela handtaget. Så nu har vi en helt fungerande dörr och nu har vi ett handtag som inte kan gå i baklås igen, skönt!
Men än är det inte slut på historien, det finns ju faktiskt en förklaring till hur den där ståltråden lyckades komma dit. En av filippinerna som bor här i huset ska hålla ordning på allt och se till att alla "sköter" sig, så under kvällen då dörren gick i lås pratade vi mycket med henne eftersom att hon har mer ansvar över allt och hon hade tillgång till några nycklar. Men just den kvällen var alla filippinerna på ett födelsedagskalas så ingen av dom var hemma och kunde hjälpa oss.
När dom väl kom hem sent på kvällen, lite smått onyktra skulle dom också försöka få upp dörren. Dom trixade med alla nyklar utan framsteg så tillslut kom dom på en idé, att göra som dom gör på film. Dom hade hittat en bit ståltråd och med den försökte dom lirka upp dörren men plötsligt hade ståltråden gått av. Deras tanke var god, men det gick inte riktigt som planerna. Men allting löste sig tillslut :)

Regnet fortsätter att komma här i Whistler men idag på eftermiddagen fick vi faktiskt smak på våren! På förmiddagen satt vi och lyssnade på sr.se då Luleå spelade mot Skellefteå och vi hade inga planer på att åka skidor på grund av det pissiga vädret. Men när matchen var klar kunde vi faktiskt skymta lite solsken genom fönstret så vi bestämde oss för att åka upp, vilket jag absolut inte ångrar nu. Det var hur härligt som helst! Man svettades, även uppe på toppen! Att svettas var väl kanske inte så jättehärligt men det var härligt att äntligen få lite sol. Dessutom var det inte isigt i backen utan nu har det börjat bli sådär smörigt som det blir på våren.
Efter skidåkningen gick vi och inhandlade lite grönsaker och till middag lagade vi ihop en god tacotallrik.
Lite senare tog jag mig i kragen och for ut och sprang, har bestämt mig för att springa minst tre dagar i veckan. Måste få upp flåset om jag ska ha någon chans på fotbollsplanen i sommar, vilket jag vill. Saknar fotbollen och alla i laget :)

Vi har lärt polacken och en av filippinerna hur man spelar plump så ikväll har det blivit några omgångar plump. Nu är det dags att slå igen ögonen, imorgon är det jobb för min del!


Här är lite bilder från dagens skidåkning :)



Jag vet inte om ni kan se så bra, men här har det iaf gått en lavin.


Godnatt!

RSS 2.0